ForumRAINBOW SIX SIEGE

Rainbow Six Siege nagle wykorzystuje 100% CPU — ktoś jeszcze? Wróciłem do R6 po przerwie i teraz mój procesor osiąga 100% nawet w głównym menu. Temperatury są w porządku, sterowniki aktualne, ustawienia obniżone — nic nie pomaga. Nigdy wcześniej nie miałem tego problemu. Ktoś jeszcze się z tym spotkał?

Potwierdzenie usunięcia

By pressing button 'Delete' you are confirming topic removal

Komentarze6
Według daty 
l

Mam to samo po przejściu na Win11. Może to być związane z systemem operacyjnym, spróbuj wyłączyć usługi Xbox działające w tle.

00
Odpowiedź

Ten procesor robi się stary do nowoczesnego Siege. Ostatnie łatki dodały sporo obciążenia dla CPU. Musiałem też zaktualizować z 6600k — gra po prostu nie jest już zoptymalizowana dla starszych czterordzeniowców.

00
Odpowiedź
J

Sprawdź, czy Siege używa Vulkan czy DX11 — Vulkan może zwiększać użycie CPU na starszych procesorach.

00
Odpowiedź
O

Sprawdź, czy po instalacji Windows 11 działają w tle jakieś aplikacje — takie jak synchronizacja OneDrive czy Widgety Windows, które mogą cicho obciążać CPU. Miałem podobne problemy, dopóki nie wyłączyłem większości zadań startowych i usług działających w tle.

00
Odpowiedź
m

Spróbuj ustawić priorytet CPU na normalny w Menedżerze zadań. Pomogło mi to zredukować skoki.

00
Odpowiedź

Może to być problem z Easy Anti-Cheat. Spróbuj całkowicie przeinstalować grę i EAC.

00
Odpowiedź
Stake-Other Starting