ForumCS 2

4K'da 120 FPS için işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum

Şu anda i9-10900K + RTX 4090 kullanıyorum, çoğu AAA oyunda ultra ayarlarda yaklaşık 85–100 FPS alıyorum. Ryzen 7 9800X3D'ye geçmeyi düşünüyorum - bu beni 4K'da sabit 120 FPS'ye taşımaya yardımcı olur mu? Bu yükseltmeden oyun performansında gerçek bir kazanç elde eder miyim?

Silme Onayı

Sil' düğmesine basarak konuyu silmeyi onaylıyorsunuz

Yorumlar5
Tarihe Göre 
m

Bu gerçekten oynadığın oyunlara bağlı - bazıları CPU'ya daha fazla yük bindiriyor. Mevcut FPS darboğazının gerçekten CPU'dan mı kaynaklandığını kontrol ettin mi, yoksa sadece tahmin mi ediyorsun?

00
Yanıtla
n

7800X3D ve 9800X3D arasında büyük bir performans farkı yok ve fiyatlar da yakın. Eğer sisteminiz gücü kaldırabiliyorsa ve bütçeniz varsa, 9800X3D'yi tercih edin. Aksi takdirde, 7800X3D hala mükemmel bir seçenek — 4090 ile çoğu 4K oyunda kolayca 100+ FPS alırsınız.

00
Yanıtla

Oyunlarınız CPU ile sınırlı değilse, yükseltme FPS'yi fazla etkilemeyebilir. Önce CPU ve GPU kullanımınızı kontrol edin.

00
Yanıtla

Eğer zaten 4K ultra ayarlarda 85-100 FPS alıyorsanız, büyük ölçüde GPU'ya bağlısınız demektir. Ancak Flight Simulator, RTS veya rekabetçi nişancı oyunları gibi oyunlarda, 9800X3D üzerindeki ekstra önbellek, 120 FPS'ye daha yakın bir performans elde etmenize yardımcı olabilir - ama her oyun için geçerli değil.

00
Yanıtla

9800X3D'ye yükseltme yapmak, işlemciye yük bindiren oyunlarda yardımcı olabilir, ancak 4K'da evrensel olarak 120 FPS beklemeyin - özellikle yoğun görsellere sahip yeni oyunlarda. Ayrıca, RAM ve anakartınızın yeterli olduğundan emin olun, yoksa yeni çipin tüm avantajlarını elde edemezsiniz.

00
Yanıtla
Stake-Other Starting